Есента е време за уютни вечери, удоволствие и вино!

На 11 ноември 2020 сме Ви подготвили представяне на HARALAMBIEVI Family Vineyards and Winery с ДЕГУСТАЦИЯ на 5 ВИНА и 5-степенно меню!

Вината ще Ви бъдат презентирани специално от Цветелина Стоянова – съсобственик и член на семейство Хараламбиеви! 

Скъпи приятели,
Благодарим за интереса към събитието на ресторант “Драката“ и Haralambievi family vineyards. Знаете, че ние стриктно спазваме всички протоколи за безопасност на COVID-19. Включително, носене на маски, социална дистанция, хигиенизиране на ръцете и използване на ръкавици. Максималният брой на гостите ни в основен салон може да бъде 30 души, спазвайки мерките за разстояние от 1,5 м. и максимум от 4 – 6 души на маса. Въпреки това с нашите партньори от Хараламбиеви взехме трудното решение да отложим винената вечер за по-спокойни времена.
Благодарим ви за разбирането, за доверието и за обичта към виново. Обещаваме да направим това събитие възможно най-скоро!
Дотогава продължаваме да готвим с много любов и внимание за вас!
Бъдете здрави!
Екип на ресторант “Драката“

МЕНЮ:

Микс от салати с цитрусови филета, фенел и малиново балсамико

HARALAMBIEVI TROIS VISAGES Blanc de Noir 2019 (бяло Пино Ноар)

Запечено козе сирене с пикантно сладко от моркови

HARALAMBIEVI TROIS VISAGES Rose de Noir 2019 (розе Пино Ноар)

Патешко магре с редукция от вишни

HARALAMBIEVI TROIS VISAGES Rouge de Noir 2019 (червено Пино Ноар)

Чийзкейк с тиква

HARALAMBIEVI H`s MISKET KAYLASHKI 2019 (бяло ароматно вино)

ИЗНЕНАДА

СКРИТА ДЕГУСТАЦИЯ – ПОЗНАЙ СОРТА И ПОЛУЧИ НАГРАДА!

Цена: 30 лева

Телефон за резервация 068 60 40 20 или 0896 730 801

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИЗБАТА:

Цвети и Митко са семейство, обичащо виното! Обичат да го създават, обичат и да го споделят! Годината е 2009-та … Димитър Хараламбиев – двигателят на HARALAMBIEVI Family Vineyards and Winery, се впуска в осъществяването на своята винена мечта – воден от любовта си към виното започва реализиране на дълго обмисляната идея да създаде лозе… В Северна България.

Днес, тесе грижат старателно за над 85 ха лозови насаждения в землищата на селата Садовец, Петърница, Горни Дъбник край Плевен, … и за три дечица. През 2018 обновяват кооперативната изба и внедряват  модерно оборудване и системи. Производственият капацитет е 1000 хл вино годишно.

Произвеждат къси серии вина от създадените местни сортове кайлъшки мискет и  рубин, също така премиум бели, розе и отличителни червени от шардоне, совиньон блан, гевюрцтраминер, мускат отонел, пино ноар, каберне фран.

През 2019 представят първата си реколта – вина с модерен прочит, сред които се отличат Royal – премиум шардоне и каберне фран; Trois Visages, показваща трите  лица  на  пино  ноар  – бяло, розе и червено.